POLO DE HAAS CONCERTEN 2019 - 2020

Door de maatregelen ivm het Corona-virus zijn de concerten d.d. 28 maart en 23 mei 2020 in het Concertgebouw afgelast. We hopen deze concerten op een later tijdstip in te kunnen halen.

Studenten van het Conservatorium van Amsterdam die 'Drumming' van Steve Reich zouden uitvoeren. Foto Ranjani Roelfsema.


In deze 26ste Polo de Haas Serie presenteert de Stichting ROER CANTO OSTINATO van Simeon ten Holt in de uitvoering door het gouden duo, de pianisten Polo de Haas en Kees Wieringa.
BEELD & MUZIEK: Pianist Polo de Haas koos vijf favoriete schilderijen waarop hij zal improviseren. MINIMAL MUSIC: Studenten van de slagwerkafdeling van het Conservatorium van Amsterdam voeren ‘Drumming’ van Steve Reich uit (complete versie) voor de liefhebbers van minimal music en percussie. Voor de pauze speelt Polo de Haas Clementi, Mozart, Scarlatti, Philip Glass en zijn eigen compositie Margana.
www.concertgebouw.nl

 


Polo de Haas en Kees Wieringa, Canto Ostinato d.d. 23 november 2019, Concertgebouw Kleine Zaal.
Foto: Ranjani Roelfsema


Concertgebouw kleine zaal
Zaterdag 28 maart  2020, 20.15 uur
 

Pianist Polo de Haas speelt klassieke, eigentijdse en geïmproviseerde muziek. Hij heeft een grote voorliefde voor Bach en was verrast het Concerto Nr.3 voor hobo en kamerorkest van Alessandro Marcello te ontdekken dat door Bach zelf is gearrangeerd. Wat trok deze grootmeester aan in het werk van Marcello? Dit concert biedt de mogelijkheid werken van Bach te beluisteren maar ook zijn bewerking van Marcello. Composities van Erik Satie lopen als een rode draad door de carrière van Polo de Haas. Na zijn afstuderen organiseerde hij in de kleine zaal van het Concertgebouw een avondvullend programma met de toen nog nauwelijks bekende muziek van Erik Satie en liet een lichtblauw naambordje maken in de stijl van de componisten die op deze wijze in de kleine zaal worden geëerd. Daarna verzocht Ramses Shaffy hem muziek van Satie te spelen tijdens de legendarische Shaffy Chantant programma’s en ook later speelde hij urenlang ‘Vexations’ (840x herhalen) of programmeerde hij ‘Parade’ en de film ‘Entr’acte’ waarvoor Satie de muziek schreef.
In dit concert speelt Polo de Haas een selectie van de meest geliefde en wonderlijkste werken van deze fluwelen man. Polo de Haas speelt ook twee eigentijdse werken met een sterk expressief karakter, ‘Improvisations and Harmonies’ en ‘Brouillard’ (‘Mist’) over een bijna-ongeluk van Ton Bruynèl.

Het concert wordt besloten met een reeks improvisaties op schilderijen en etsen gekozen door Polo de Haas. Deze zullen ook worden geprojecteerd. Het raadselachtige in het beeld inspireert Polo de Haas in het bijzonder. Hij koos werken van o.a. Magritte, Escher en Patricia Watwood.  

Polo de Haas, piano
  
J.S. Bach  Prelude en Fuga in Es Nr.8 uit
  Deel I Wohltemperiertes Klavier
  Prelude en Fuga in G gr.t Nr.15 uit
  Deel II Wohltemperiertes Klavier
Marcello / Alessandro  J.S. Bach Concerto nr 3 in d kl.t. BWV 974
Erik Satie  Gnossienne Nr.3  
  Gymnopédie Nr.3
  Petite Ouverture à Danser
  Embryons Desséchés
Polo de Haas  Improvisations and Harmonies
Pauze
Ton Bruynèl  Brouillard (piano & tape)
Polo de Haas Improvisaties op vijf favoriete schilderijen
   
€ 25,- / CJP/Stadspas/Studentenkaart/Pas65+ € 17,50
iinclusief drankje vooraf en na afloop
 


Concertgebouw kleine zaal
Zaterdag 23 mei 2020, 20.15 uur

Een aantrekkelijk en rijk gevarieerd concertprogramma voor de liefhebbers van Minimal Music. Polo de Haas speelt de verfijnde en fantasievolle muziek van Clementi en de 12 Variaties van Mozart over het bekende liedje ‘Altijd is Kortjakje ziek’, gevolgd door de ritmische, gedreven compositie Soloduiveldans Nr II van Simeon ten Holt.

Na de pauze presenteert een Internationaal Percussie Ensemble van het Conservatorium van Amsterdam de complete uitvoering van ‘Drumming’  van Steve Reich.

Polo de Haas, piano
Ensemble van het Conservatorium van Amsterdam, percussie

Clementi Sonate Opus 25 Nr.3 in G gr.t.
  Allegro con brio – Rondo
Mozart   Ah vous dirais je, Maman in C gr KV 265/300e
  12 Variaties over het thema ‘Altijd is Kortjakje ziek'
Domenico Scarlatti

Sonate in C gr.t. L 12
Sonate in g kl.t. L488
Sonate in d kl.t, L 24
Philip Glass Modern Love Waltz
Polo de Haas Margana
Pauze  
Steve Reich     Drumming (I,II,III,IV) (1970-1971)

 

 

 

 download brochure (pdf)Concertgebouw kleine zaal
Zaterdag 23 november 2019, 20.15 uur
 

De pianisten Polo de Haas en Kees Wieringa zijn befaamd om hun bijzondere uitvoering van Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Hun cd-opname werd met goud bekroond en Simeon ten Holt nam destijds de gouden cd met vreugde in ontvangst (2002). Hun interpretatie is gerijpt en gegroeid en dit ‘gouden duo’ weet nog steeds te verrassen, boeien en inspireren met hun expressieve en ritmische uitvoering.

Polo de Haas, piano
Kees Wieringa, piano
Simeon ten Holt:   Canto Ostinato (1976-1979)    
Programma zonder pauze.
Drankje vooraf en na afloop.
CD-verkoop + signeren
€ 25,- / CJP/Stadspas/Studentenkaart/Pas65+ € 17,50 inclusief drankje vooraf en na afloop


 POLO DE HAAS CONCERTEN 2018 - 2019

In deze 25ste Polo de Haas Serie presenteert de Stichting ROER drie concerten.
Op zondagmiddag 9 september 2018 ontvangt pianist Polo de Haas fluitist Harrie Starreveld die op shakuhachi zal spelen, een Japanse bamboefluit. Het is een mooi rustig stuk van componist Rokus de Groot: For Dhruba Ghosh. Dichter Tsead Bruinja treedt op met spannende gedichten en Danibal (Daniël Hentschel) op mondharp. Danibal is specialist op de ‘synthesizer uit de oertijd’ en zijn stemimprovisaties worden gekenmerkt door keelzang, klankpoëzie, jodelen, een vleugje human beatbox en live loops. Het Vocaal Ensemble Quink voert een bijzondere compositie uit van Simeon ten Holt voor stem: Bi Ba Bo. Na de pauze speelt Polo de Haas solo Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

Drummer Pierre Courbois is op 8 december te gast in een speciaal concert in de Koorzaal van het Concertgebouw en speelt samen met Polo de Haas GONG. De cd werd bekroond met vijf sterren in JazzNu. “Dit is jazz: twee musici die elkaar langs muzikale weg tarten, beminnen, aanvuren, afwijzen, omhelzen. Niets ligt vast, alles is open. Schaduwboksen waarbij de bewegingen wel degelijk als mokerslagen aankomen. Dit project is van een superieure zeggingskracht. Het ene moment is ‘GONG’  swingend, dan weer ongenaakbaar cool.” Extra gast is tapdanseres Marije Nie. Zij zal onder andere een duet met Polo de Haas tappen en de compositie Whole Scale van Pierre Courbois uitvoeren.

EXTRA: CANTO OSTINATO in de grote zaal van het Concertgebouw dinsdag 12 februari 2019
Polo de Haas, piano Kees Wieringa, piano Arielle Vernède, piano Gerard Bouwhuis, piano

Op 6 april 2019 POLO SOLO met een spannend programma met klassieke, eigentijdse en geïmproviseerde muziek voor piano en IPhone. Polo de Haas speelt ook zijn eigen grafische compositie ‘Pinoa’.
 

Zaterdag 8 december 2018, 20.15 uur
Concertgebouw Koorzaal

Polo de Haas, piano
Pierre Courbois, drums    
Marije Nie, tapdans
GONG    

     

Entree: € 28,50 inclusief een drankje vooraf en in de pauze. Diverse kortingen: € 25,00


 

EXTRA: CANTO OSTINATO in de grote zaal van het Concertgebouw
Dinsdag 12 februari 2019, 20.15 uur

Polo de Haas, piano
Kees Wieringa, piano
Arielle Vernède, piano
Gerard Bouwhuis, piano

Nadere informatie: www.concertgebouw.nl


 

Zaterdag 6 april 2019, 20.15 uur
Concertgebouw Koorzaal

Polo de Haas, piano
Scarlatti, Fauré, Debussy, Granados, Ravel, John Cage, György Ligeti, De Haas
Entree: € 28,50 inclusief een drankje vooraf en in de pauze. Diverse kortingen: € 25,-
Abonnement: € 55,
Reserveer: www.concertgebouw.nl of via de kassa 0900 671 83 45


 

download brochure (pdf)


Zondag 9 september 2018, 14.15 uur
CANTO OSTINATO PLUS
Concertgebouw kleine zaal

Polo de Haas, piano
Harrie Starreveld, shakuhachi
Tsead Bruinja, poëzie
Danibal, mondharp
Muziek: For Dhruba Ghosh voor shakuhachi van Rokus de Groot, Kladderadatsch en Ploing! van Daniel Hentschel, gedichten van Tsead Bruinja, Bi Ba Bo van Simeon ten Holt en na de pauze Canto Ostinato van Simeon ten Holt, piano solo.  

NB De nieuwste cd van Polo de Haas, Canto Ostinato Solo is te koop. Ook verkrijgbaar als ELPEE!   Entree: € 32,50 inclusief een drankje vooraf en in de pauze. Diverse kortingen: € 25,-
POLO DE HAAS plays Canto Ostinato by Simeon ten Holt. from Moskito Film on Vimeo.

CANTO OSTINATO
Zaterdag 12 oktober Schouwburg Junushoff Wageningen, 
Kleine Zaal. Aanvang 16:00 uur

Pianist Polo de Haas speelt werken van Philip Glass, Erik Satie, zijn eigen compositie ‘Improvisations and Harmonies’ en solo Canto Ostinato van Simeon ten Holt.


Improvisations and Harmonies  


Canto Ostinato Solo


Deze pagina printen

Archief